fbpx
Таг: Благојче Илијевски

таг: Благојче Илијевски

Лицата со цистична фиброза денеска пред Влада ќе се збогуваат со Благојче Илијевски

Со едноминутно молчење, свеќи и цвеќе членовите на Асоцијацијата за цистична фиброза (АЦФ) во 14 часот денеска пред Влада ќе се збогуваат најтешко болниот пациент од цистична фиброза, Благојче Илијевски кој почина вчера чекајќи го лекот „Трикафта“. Тој ќе биде погребан во Битола, во истото време. https://meta.mk/pochina-blagojche-ilievski-pacient-so-cistichna-fibroza-ne-go-docheka-lekot-trikafta/ „Не постои поголемо кршење на човековите права од тоа да се дозволи да умираат...

Не е точно дека во Австралија има забрана за протести на јавни места

Во Австралија не се забранети јавните протести, како што тврди постот, туку доуредени се начините за тоа како тие може да се спроведуваат, за да не се предизвикува уништување...