fbpx
Таг: БезФилтер

таг: БезФилтер

Поради корупцијата и клиентелизмот, политиката најподложна на странски штетни влијанија (инфографик)

Политиката е област со најголем ризик за странски штетни влијанија во Македонија, покажува серија студии наСТРАТКОМ - Центарот за извонредност во стратегиски комуникации на НАТО, спроведени од првата половина на минатата до мај оваа година. Како најголеми ризици се наведени корупцијата, слабите институции и судскиот систем и концентрацијата на моќ во партиите. „Генерално, земјата има релативно задоволително политичко претставување, но...

Апликацијата „МојДДВ“ сè уште нема Политика на приватност, од УЈП без одговор

Управата за јавни приходи повеќе од еден месец не одговора на прашањето на „Мета“, дали ги применила препораките од страна на Фондацијата „Метаморфозис“ кои се однесуваат на подобрување на Политиката на приватност на апликацијата „МојДДВ“. Имено, откако УЈП ја прмовираше оваа апликација, фондацијата „Метаморфозис“ реагираше дека ѝ недостасува Политика на приватност која на лесно разбирлив начин ги објаснува мерките кои...

Украина нема да ги признае резултатите од псевдореферендумите за отцепување на делови од земјата

Украина и целиот свет нема да ги признаат резултатите од т.н. псевдореферендуми за повторно обединување со Руската Федерација, кои окупациските сили на југот на Украина планираат да ги одржат...