fbpx
Таг: БЕСТ Скопје

таг: БЕСТ Скопје

Инженерски натпревар во две категории за студентите на УКИМ

Организацијата БЕСТ Скопје го најавува Инженерскиот натпревар – ИН 2022, преку кој студентите на УКИМ ќе може да ја покажат својата иновативност и креативност со решавање на реални проблеми и да се стекнат со нови вештини за подобрување на логичкото размислување. Натпреварот ќе се одржи во периодот од 12 до 19 декември и е поделен во две категории – Студија...

Студентската организација „БЕСТ Скопје“ организира состанок за проширување на тимот на членови

Невладината студентска организација „БЕСТ Скопје“, која што е дел од меѓународната организација „БЕСТ“ (Борд на европски студенти по технологија), организира информативен состанок за проширување на својот тим на членови. Состанокот ќе се одржи на 23.02.2022 (среда) со почеток во 18 часот со локација на Техничкиот Кампус на УКИМ во Скопје. „Дали сте спремни да го надополните својот животен албум со...

Повик за учество на Европски студентски инженерски натпревар во организација на „БЕСТ Скопје“

Невладината студентска организација „БЕСТ Скопје“, како дел од меѓународната  студентска организација „БЕСТ“ (Борд на европски студенти по технологија) по 12-ти пат го организира европскиот студентски тимски инженерски натпревар - ЕВЕС 2022 (European BEST Engineering Competition) во периодот од 28-ми февруари до 4-ти март. За натпреварот тие бараат креативни личности кои немале можност да ја истакнат таа твоја особина и имаат...

Порталб анализа: Kолкави плати ќе има во министерствата и во судството во 2023 година?

Просечната бруто плата во Владата ќе се зголеми за 5.350 денари и в година ќе изнесува 64.200 денари, а за 6.600 денари, пак, се намалува просекот во Собранието и...