fbpx
Таг: бесплатни средства за менструална хигиена

таг: бесплатни средства за менструална хигиена

Од јануари ученичките во средните училишта во Скопје ќе добијат бесплатни менструални производи

На вчерашната седница на советот на Град Скопје по предлог амандман предложен од страна на советничката Теодора Крстевска изгласани се 2.000.000 денари од буџетот на градот кои ќе бидат наменети за обезбедување на бесплатни менструални производи за средните училишта. „Со тоа ќе се ублажи проблемот со менструалната сиромаштија. Од Јануари 2022 година, секое девојче ќе може нормално да функционира за...

Бесплатни средства за менструална хигиена во училиштата – реалност или неостварлива желба

Што претставува „менструалната сиромаштија“, колку од нашите сограѓанки кои менструираат имаат пристап до средства за менструална хигиена, дали бесплатни средства за менструална хигиена во училиштата може да бидат реалност или само неостварлива желба. Ова се прашањата на кои ќе се дискутира во петок на 12 ноември со почеток во 13 часот, во Europe House во Скопје. На овој настан, Здружението...

Вистиномер: Нема докази дека на ова видео се прикажани починати лица од вакцина во Диселдорф

Самиот факт што смртта настапила после вакцинацијата, не докажува дека вакцината ја предизвикала смртта и тоа го наведуваат сите релевантни државни агенции чија задача е да собираат пријави за...