fbpx
Таг: бесплатен курс

таг: бесплатен курс

Програма за социјално и економско јакнење нуди бесплатна обука за шиење, пријавување до 20 октомври

Од следниот месец жените кои имаат желба својата креативност да ја преточат во изработка на облека и други нешта кои може да се создадат од текстил, а не знаат како, ќе имаат можност да научат. Бесплатниот курс за стекнување вештини во шиење ќе трае три месеци. Ќе го води професионална обучувачка преку проектот „Социјална, Правна и Хуманитарна Помош за Локално...

Бесплатен онлајн курс за краудфандинг и прекугранична соработка меѓу новинари

„Прашката школа за медиуми“ организира бесплатен онлајн курс за краудфандинг и новинарски прекугранични соработки, кој ќе се одржи од 28 јули до 20 август, за медиумски работници од Централна и Јужна Европа. Курсот ќе се одржува на англиски јазик и ќе се состои од седум интерактивни вебинари, како и сесија за конкурирање за делумно финансирање на новинарски истражувања. Најдобрите ќе...

Израелскиот претседател чекал 40 минути во авионот во Париз поради „безбедносна загриженост““

На израелскиот претседател Исак Херцог и на неговата делегација им било дозволено да излезат од авионот на парискиот аеродром дури откако поминале 40 минути во авионот „поради безбедносна загриженост“,...