fbpx
Таг: Beach Film Festival

таг: Beach Film Festival

Доделени наградите на петтиот Beach Film Festival во Охрид

По пет фестивалски денови и многу прикажани филмови и музика, во неделата се затвори петото издание на фестивалот на нов европски филм – Beach Film Festival. Фестивалот се одржа од 20 до 24 јули, кога Охрид беше град на филмската култура и богата филмска програма. Овогодинешното јубилејно издание на Beach Film Festival се одржа на четири локации – плажата Славија,...

Заврши четвртото издание на Beach Film Festival, доделени филмските награди

Заврши четвртото издание на Beach Film Festival кој годинава се одржа на плажата Горица 3 на Охридското Езеро, но и уште на две локации во Охрид: бродот Армада и Музејско-културниот центар Лапидариум, каде што имаше проекции на кратки студентски филмови. Фестивалот траеше 5 дена, од 21 до 25 јули, и во неговата програма посетителите имаа можност да видат низа долгометражни...

Утре во Охрид почнува третото издание на Beach Film Festival што ќе трае до 25 јули

Во рамки на 4-то издание на Beach Film Festival, третиот EuropeanFilmChallenge-MК со европски филмови, ќе се реализира со уникатно филмско доживување на брегот на Охридското Езеро, соопштуваат организаторите. Од 14 јуни до 23 август, додека трае Европскиот филмски предизвик, учесниците треба да изгледаат 10 европски филмови на легална платформа, а за тоа време следува богата содржина со филмски критики, интервјуа,...

„Beach Film Festival“ ќе се одржи од 21 до 25 јули во Охрид

Со акустичниот концерт со Хана Корнети, на 21 јули, со почеток од 20:30 часот, започнува 4-тото издание на „Beach Film Festival“ во Охрид. На три локации во градот - плажата Горица 3, Лапидариумот и бродот Армада ќе се одвиваат планираните активности. Покрај филмските проекции на плажата Горица 3, во Лапидариумот ќе се одржи работилница за филмска критика. Планирано е да...

„e-Општество.мк“: Борбата против дезинформации се води со транспарентни институции, активни медиуми и граѓанско општество, но и едуцирани граѓани

За да се минимизираат негативните ефекти на дезинформациите врз демократијата, против нив мораме да се бориме зеаднички. Затоа потребно е институциите да бидат транспарентни, медиумите и граѓанското општество активно...