fbpx
Таг: барања

таг: барања

Хонорарците порачаа: Ќе се видиме пак на петок 13-ти!

Стотина хонорарни работници се собраа денеска пред Министерството за труд и социјална политика да поднесат барања за пристап до информации од јавен карактер и прашања за нелогичностите од новите законски измени, со кои се предвидува плаќање придонеси за хонорарните работници. - На оваа акција го најавуваме и протестот што ќе се одржи на петок тринаесетти бидејќи многу црно им се пишува...

СОНК продолжува со штрајкот

Протестен марш в среда, во сите поголеми градови во земјава и можен јавен протест в петок, најави Јаким Неделков, претседател на СОНК, објави „Телма“. Како што вели Неделков, тие ќе продолжат да штрајкуваат и ќе се соберат на протестен марш в среда, а ако ресорните министерства не покажат слух за преговорите со СОНК, маршот ќе прерасне во јавен протест, кој...

Најавен протест против измените на законот за хонорари

На социјалните мрежи се организира протест против измени во законот  за плаќање придонеси за хонорарите. Протестот е закажан за следниот понеделник на 22 декември, а ќе почне пред зградата на Собранието, по што ќе продолжи до Министерството за труд и социјална политика и до Владата. На социјалните мрежи е поставена објава „Повелба за солидарност на синдикатите и задруженијата за заштита на...

За една година изградени се 80 мегавати фотонапонски електрани

Целиот регионот треба да се стреми кон што побрза енергетската транзиција. Ова го истакна Виктор Андонов, соработникот за енергетика во Владата на Република Северна Македонија, на регионалната експертска Конференција...