fbpx
Таг: банкарски штети

таг: банкарски штети

Анализа – од врвот до дното, подемот и падот на македонските банки

Тринаесет години по падот на Македонска банка, некогашна Љубљанска банка, банкарскиот систем во земјава се соочи со пропаѓањето на Еуростандард банка, пишува Порталб.мк. Затворањето на оваа банка повторно ги отвори прашањата за стабилноста на банкарскиот сектор. Институциите на системот уверуваат дека системот е стабилен а солвентноста на банките висока. Следува период во кој ќе се анализираат причините и ќе...

„e-Општество.мк“: Борбата против дезинформации се води со транспарентни институции, активни медиуми и граѓанско општество, но и едуцирани граѓани

За да се минимизираат негативните ефекти на дезинформациите врз демократијата, против нив мораме да се бориме зеаднички. Затоа потребно е институциите да бидат транспарентни, медиумите и граѓанското општество активно...