fbpx
Таг: Балканска олимпијада по информатика

таг: Балканска олимпијада по информатика

Медалистите од Балканска олимпијада по информатика ги споделија своите импресии со претседателот Пендаровски

Учениците кои се закитија со златен, сребрен и бронзен медал на на 29-тата Балканска олимпијада по информатика што се одржа во Букурешт, Романија денес се сретнаа со претседателот Стево Пендаровски. Благојче Павлески од Прилеп кој освои сребрен медал, Тео Китановски од Скопје кој освои бронзен медал и Благојче Павлески кој на паралелно организираниот РМИ интернационален турнир, меѓу 168 натпреварувачи од...

Спасовски: Наместо амнестија, повеќе затвори

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски смета дека законот за амнестија се носи во несоодветен момент, како и дека со опфатот што е најавен нема да допринесе значително за...