fbpx
Таг: аудиокниги

таг: аудиокниги

Сказнувалка ќе преведе пет европски наслови за млади, достапни во печатено, е-издание и аудио формат

Издавачката куќа Сказнувалка од Скопје го реализира двегодишниот проект „За оние по нас. План за поттикнување читачки навики кај млади“, во чии рамки ќе бидат преведени, испечатени, дистрибуирани и промовирани пет квалитетни наслови за адолесценти од современи италијански, холандски и шпански автори, информираат од оваа издавачка куќа. „Целта на 'За оние по нас. План за поттикнување читачки навики кај младите'...

Амазон ги спречува библиотеките бесплатно да им позајмуваат електронски книги на читателите

Киндл
Амазон повеќе нема да им ги продава на библиотеките во САД електронските и аудио верзиите на книгите кои ги издава, пишува „Вашингтон пост“. Амазон се одлучил на овој чекор бидејќи смета дека се неповолни условите со кои компанијата им ги продава дигиталните верзии од книгите на библиотеките, кои потоа истите ги прават достапни за бесплатно позајмување на платформи и апликации...

Законот за реорганизација на министерствата го поддржаа 88 пратеници, меѓу кои и од ДУИ

Не е вистина дека за измените на Законот за организација и работа на органите на државната управа, предложен од Мицкоски, гласале 81 пратеник и дека истиот не добил поддршка...