fbpx
Таг: АСУЦ „Боро Петрушевски“

таг: АСУЦ „Боро Петрушевски“

Со стипендии и загарантирана работа се привлекуваат младите да изберат стручно образование

Директорите на училиштата за средно образование периодов се во кампања за привлекување нови ученици. Иако има уште време од првото пријавување за упис (20 јуни), училишните раководства веќе посетуваат основни училишта и ги информираат деветтоодделенците за профилите и насоките кои ги нудат. Праксата покажува дека младите сè повеќе избираат да учат во стручно училиште. Директорите на неколку средни училишта...

Македонски средношколци на пракса во Шпанија: Покажавме знаење

Седум ученици од средните училишта АСУЦ „Боро Петрушевски“ и СУГС „Владо Тасевски“ од Скопје реализираа едномесечна пракса во компании во Севилја, Шпанија, од каде се вратија со поголемо професионално и практично искуство. Посетата се реализираше во рамки на три годишен проект INTERVET Западен Балкан, кој ќе овозможи над 360 ученици од стручните средни училишта од земјите од Западен Балкан...

Според првичните резултати, Ангелова е нова ректорка на УКИМ

Актуелната проректорка за финансии, проф. д-р Билјана Ангелова предничи зад останатите петмина кандидати за ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Како што за Мета.мк информираат од Универзитетската изборна...