fbpx
Таг: Асоцијацијата за цистична фиброза

таг: Асоцијацијата за цистична фиброза

Лицата со цистична фиброза денеска пред Влада ќе се збогуваат со Благојче Илијевски

Со едноминутно молчење, свеќи и цвеќе членовите на Асоцијацијата за цистична фиброза (АЦФ) во 14 часот денеска пред Влада ќе се збогуваат најтешко болниот пациент од цистична фиброза, Благојче Илијевски кој почина вчера чекајќи го лекот „Трикафта“. Тој ќе биде погребан во Битола, во истото време. https://meta.mk/pochina-blagojche-ilievski-pacient-so-cistichna-fibroza-ne-go-docheka-lekot-trikafta/ „Не постои поголемо кршење на човековите права од тоа да се дозволи да умираат...

Почнаа геомеханичките испитувања за изградба на автопатите на Коридорот 8

Со активности за геомеханичко испитување на земјиштето каде ќе минува алтернативниот пат на автопатот Тетово-Гостивар денеска на терен започнаа со реализација теренските градежни работи за изградба на автопатите на...