fbpx
Таг: АСЕАН

таг: АСЕАН

По самитот во Сочи компаниите ќе можат да ги пласираат производите на големи пазари

Mакедонските компании имаат шанса за пласман на производи на големи пазари, по најавената зона на слободна трговија меѓу Русија и Југоисточна Азија, смета Македонско-руската стопанска комора по одржувањето на Самитот Русија - АСЕАН (Сојуз на држави од Југоисточна Азија) во Сочи. - Ова за македонските компании треба да биде сигнал за значително поагресивно настапување на рускиот и пазарот на Евроазиската...

Во Мјанмар почна самитот на АСЕАН

Лидерите на земјите од Југоисточна Азија денеска се собраа во Мјанмар на Самитот на Сојузот на земјите од Југоисточна Азија (АСЕАН), кој ќе биде насочен на зајакнување на регионалната соработка и на решавањето на територијалните спорови во регионот. Самитот на групата, која ја сочинуваат Брунеи, Индонезија, Малезија, Филипини, Сингапур, Тајланд, Виетнам, Лаос и Мјанмар, го отвори мјанмарскиот претседател Тиен Сеин,...

Студентите во октомври треба да ги продолжат стипендиите

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, од понеделник можат да ги достават...