fbpx
Таг: Апшифт

таг: Апшифт

Средношколци добија капитал за да спроведат решенија за заштита на животната средина

Во рамките на програмата Апшифт (UPSHIFT), шест групи ученици од средните училишта добија по 120.000 денари за да ги остварат своите дигитални решенија за подобрување и заштита на водата, воздухот, почвата и енергетските ресурси во заедницата и справување со последиците од климатските промени, информираат од УНИЦЕФ. Младите иноватори беа избрани на тридневна работилница во рамките на програмата „Апшифт“ UPSHIFT), на...

Пет тима млади луѓе ќе изработат решенија за заштита на почвата со пари од програмата Апшифт

Пет групи составени од млади на возраст од 13 до 19 години добија по 120.000 денари за да ги остварат иновативните решенија за подобрување и заштита на почвените ресурси во заедницата и да се прилагодат на последиците од климатските промени. Иноваторите беа избрани во рамките на програмата „Апшифт“ (UPSHIFT), во која 10 средношколски тимови од Скопје, Тетово, Кочани, Штип, Делчево,...

Студентите во октомври треба да ги продолжат стипендиите

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, од понеделник можат да ги достават...