fbpx
Таг: Анке Холштајн

таг: Анке Холштајн

Со отворање на изложба, започна иницијативата „Проѕирниот човек“ на Гете-институтот и Фондацијата „Метаморфозис“

Со отворање на интерактивната изложба „What the future wants“ во Јавна соба во Скопје денеска беше означен почетокот на иницијативата „Проѕирниот човек“ која ја спроведува Гете-институтот Скопје во соработка со Фондацијата „Метаморфозис“, со цел промовирање на медиумските и информативните вештини на помладата генерација и нивната околина - родители, наставниците и сите други заинтересирани луѓе. Настанот го отвори амбасадорката на С.Р....

Загубите на вода за пиење во Скопје лани достигнале над 60 отсто [инфографик]

На 22 март се одбележува Светскиот ден на водите, на којшто меѓу другото, секое општество покажува колку ја вреднува и цени водата за пиење која како ограничен ресурс ја користи. Во Скопје, со години наназад процентот на неприходувана вода во водоводниот систем се движи околу 60 проценти, што е исклучително негативен процент во однос на прифатливите загуби на вода...

Васало: Поставувањето професионалци во кривично-поправниот систем треба да е приоритет за Владата

Воспоставувањето на пробациска служба бара напорна работа во која ќе има неколку приоритети поврзани со реинтеграција и ресоцијализација на сторителите на кривични дела, рече денеска заменик-шефот на Делегацијата на ЕУ, Џулијан Васало на онлајн завршниот настан на твининг проектот „Јакнење на казнено-поправниот систем и пробациската служба“, кој започна да се реализира на 31 август 2018 година, а чија цел...

МИМ го објави конкурсот за новинарските награди „Никола Младенов 2022“

Македонскиот институт за медиуми го објави конкурсот за новинарските награди „Никола Младенов 2022“ во кој ќе бидат доделени три годишни награди во категориите најдобра истражувачка сторија, најиновативен новинарски производ...