fbpx
Таг: анимирани филмови

таг: анимирани филмови

Филмската програма „Кино утро“ во Кинотека продложува со продолжениот зимски распуст

Кинотеката на Северна Македонија по веста за продолжувањето на зимскиот распуст ја продолжи својата програма „Кино утро“ со репертоар за уште една филмска недела за најмладите посетители. Репертоарот е предвиден во периодот од 24 до 28 јануари. Овој пат, кон програмата е додаден филмот „СТЕЛА“ во режија на Стојан Вујичиќ што воедно е првиот македонски долгометражен филм со содржина за...

„Кино утро“ од денеска во Кинотека на Северна Македонија

Кинотеката на Северна Макеоднија од денес ја започнува својата програма на анимирани филмови и тинејџерски драми. „Кино утро“ е програма за најмладите која Кинотеката традиционално ја спроведува во првите денови од секоја Нова година. Денешното отварање на „Кино утро“ започнува со емитувањето на филмските анимирани проекции „БИБИ, БОБИ И ЕДНА СНЕШКАСТИЧНА НОВА ГОДИНА“ во 18 часот и „КАЛАМИТИ ЏЕЈН“ во...

Утре започнува Меѓународниот фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје Фест“

Утре, со почеток во 18:00 часот, во Кинотека на Македонија, под мотото „Убавината ве чека“ ќе се одржи десеттото јубилејно издание на меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови Анимакс Скопје Фест. На него ќе бидат прикажани 15 анимирани филмови во вид на филмски маратон. „Целта на меѓународниот филмски на Анимакс Скопје Фест е подигање и градење на културата во поглед...

ДЕБАТА: Институциите треба да работат со невладините и компаниите во борбата против корупцијата

Соработката помеѓу институциите, невладините организации и бизнис секторот треба да се засили за да се постигне успех во борбата против корупцијата во земјава. Ова беше потенцирано од учесниците на...