fbpx
Таг: акционерско друштво

таг: акционерско друштво

Град Скопје ќе основа ново претпријатие за енергетика

На денешната седница, Советот на Град Скопје основа ново акционерско друштво кое ќе се занимава со енергетски дејности. „Со оваа одлука, Градот Скопје ја утврдува потребата од основање на акционерско друштво за вршење на овие дејности за подрачјето на Град Скопје за снабдување со природен гас и топлинска енергија, како дејности од јавен интерес од локално значење. Со цел брзо...
Superman Batman WonderWoman image by DC

Гал Гадот, Хенри Кавел и Бен Афлек ќе играат негативци во новите „DC“ филмови

Гал Гадот - една од најубавите актерки во Холивуд која има еврејско потекло и е најпозната по својата маркантна улога на „Wonder Woman“ (Вондервуман), заедно со Хенри Кавел, познат...