fbpx
Таг: акционен план

таг: акционен план

ЕСМ ќе ги санира последиците од поплавите во рудниците „Суводол“ и „Брод Гнеотино“

Обилните врнежи од дожд што ја зафатија земјава во битолскиот регион предизвикаа големи поплави и хаварија на јагленовите откопни полиња во рудниците „Суводол“ и „Брод Гнеотино“ на РЕК Битола. Според податоците на стручните служби на РЕК Битола, во рудникот „Суводол“ се слеале околу 630.000 метри кубни вода, што претставува временски феномен, незабележан во последните 20 години, информираат од Електростопанство...

Владата усвои акционен план за енергетска ефикасност што го барала ЕУ

Владата на денешната седница го усвои третиот акционен план за енергетска ефикасност, што Република Македонија се обврзала пред ЕУ дека ќе го донесе до 30 јуни 2016 година, но тоа досега не е направено, соопшти владината прес-служба. Овој акциски план, според проценките и очекувањата, ќе донесе заштеди на целокупната крајна потрошувачка на електрична енергија во Македонија за 2018 година. Премиерот и...

Состанок на фокус-групата за Дримскиот проект ќе се одржи во Охрид

Првиот состанок на фокус-групата на македонска страна во рамките на Глобалниот еколошки фонд (ГЕФ) за Дримскиот проект ќе се одржи на 27 октомври во хотелот „Аквалина“ во Охрид. Целта на состанокот е истражување на проблематичните точки во управувањето со Дримскиот Басен, приоретет на истите и дискусија за моменталните состојби и влијанија. Исто така, ќе бидат идентификувани заинтересираните страни што влијаат или...

Објавен конкурсот за фотографии „Со љубов од Битола“

Центарот за европски развој и интеграција од Битола во партнерство со НУ Центар за култура Битола, со поддршка од Министерството за култура го објави конкурсот за фотографии за десеттото...