fbpx
Таг: акцелератор

таг: акцелератор

Претставени новите инвестиции во стартап компании на Акцелераторот УКИМ

Пред повеќе од сто гости од академската заедница, приватниот сектор и инвеститори, Акцелераторот УКИМ вчера во просториите на Центарот за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ ги претстави резултатите од работењето во изминативе четири години и ги презентираше новите три инвестиции во стартап компании. Акцелераторот УКИМ беше основан во 2018 година од страна на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“...

МладиХаб: До 8 октомври тече пријавувањето за учество во младинска акцелераторска програма

„МладиХаб - градење на вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување на младите“ го објави повикот до сите заинтересирани лица за учество во младинската акцелераторска програма, која што има за цел да го поттикне младинското претприемништво во државата и со тоа да помогне младите да станат поконкурентни на пазарот на трудот. Акцелераторската програма е наменета да им помогне на...

УНДП Северна Македонија организира настан по повод своја Акцелератор лабораторија

УНДП Северна Македонија ја започнува својата Акцелератор лабораторија и станува дел од глобалната мрежа од 92 лаборатории на УНДП. По овој повод, на 23 февруари со почеток во 14:30 часот во Хотел Хилтон, Скопје и паралелно на Зум платформата, УНДП Северна Македонија организира настан за промените на системот до забрзување на реформите, како и споделување успешни приказни од поединци...

Обвинителство нема да покрене постапка за јавните набавки во Министерство за здравство

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција (ОЈО-ГОКК), односно надлежен обвинител, донело одлука да не почнува постапка зза јавните набавки во Министерство за здравство. „За да постои кривично дело Злоупотреба на службена положба и овластување предвидено и казниво по член 353 став 5 потребно е јавната набавка да е спроведена на незаконит начин и да има склучен...