fbpx
Таг: Агора

таг: Агора

Јасна и Гласна со порака жените да се вклучат во носењето одлуки во општините

Недоволното учество на жените во одлучувачките процеси на локално ниво сè уште претставува отворено прашање и горлив проблем во нашето општество. Токму затоа, Националниот совет за родова рамноправност (НСРР) во партнерство со АГОРА – Центар за промоција на граѓански вредности преку кампањата „Биди јасна и гласна“ се стремат да ги мотивираат жените да се препознаат себеси како одлучувачки фактор...

Стејт Департментот во извештајот користи наоди од „Метаморфозис“ и „Опсерваторијата на медиумските реформи“

Американскиот Стејт Департмент во најновиот Извештај за човекови права ги цитира наодите добиени со периодичниот извештај за статусот на медиумските реформи кој беше изработен во рамките на проектот „Опсерваторија на медиумските реформи“ кој го спроведуваа Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“, „Агора“ и Платформата за истражувачко новинарство и анализи (ПИНА), „Изготвен од Фондацијата „Метаморфозис“, „Агора“ и Платформата за истражувачко новинарство...

Објавен финалниот извештај за медиумските реформи

Фондацијата Метаморфозис во рамки на проектот „Опсерваторија на медиумските реформи“ кој се однесува на исполнетоста на Итните реформски приоритети (ИРП) за слободата на изразувањето го објави финалниот извештај кој сумарно ги презентира генералните резултати од набљудувањето, во периодот од 1 јули 2017 до 30 септември 2018 година. Во извештајот, во однос на исполнувањето на реформите, предмет на следење беа четирите...

Пост на Фејсбук манипулира дека со дрон намерно се палеле шуми

Станува збор за хеликоптери кои се користат за да се стопира понатамошното ширење на шумски пожар, односно за контролирано палење, при што се прави обрач околу огнот за да...