fbpx
Таг: Агенцијата за аудио и аудио – визуелни медиумски услуги

таг: Агенцијата за аудио и аудио – визуелни медиумски услуги

Агенција за медиуми: Прекршочни постапки за „Алфа“, „Канал 5“ и за „Сител“

Агенцијата за аудио и аудио-визуелни медиумски услуги во вториот извештај од надзорот на медиумското претставување во вестите по распишување на изборите, за период од 25 април до 4 мај, констатира дека телевизиите „Алфа“, „Канал 5“ и „Сител“ известуваат за активностите на органите на власта во функција на изборно медиумско претставување на ВМРО-ДПМНЕ. За констатираните прекршувања се покренати прекршочни постапки. „Агенцијата предупредува дека...

Рускиот наратив на Советот на ОБСЕ во Скопје: Запад е виновен за сè

Советот на министри на ОБСЕ во Скопје, на кој се решаваше за натамошното постоење на организацијата, беше подиум на кој Москва „блесна“ со своите дезинфо наративи и ја потврди...