fbpx
Таг: Агенција за поттикнување и развој на земјоделството

таг: Агенција за поттикнување и развој на земјоделството

Фактоје: Лозарството во Северна Македонија „цвета“, во Албанија на раб на опстанокот

Земјоделските производи што доаѓаат од Македонија ги доведоа албанските земјоделци во тешкотии во лозарската индустрија. Цените се поевтини, а албанските земјоделци се чувствуваат безнадежно кон регионалната конкуренција. Тие наведуваат дека не успеваат да кренат глава затоа што не се поддржани од националните политики што треба да ги субвенционираат, како што е случајот со земјоделците во Македонија каде количината на...

Рокот за поднесување барања за субвенции за земјоделството истекува в петок

Рокот за поднесување барања за субвенции за земјоделството од Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2017 година истекува в петок, информира  Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. До денеска, според податоците од подрачните единици на министерството, поднесени  се 66.126 барања. Најмногу барања има поднесено во подрачните единици во Кавадарци - 6.233, потоа во Струмица - 5.962 и во Куманово...

Студентите во октомври треба да ги продолжат стипендиите

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, од понеделник можат да ги достават...