fbpx
Таг: Агенција за храна и ветеринарство

таг: Агенција за храна и ветеринарство

Исклучена струјата на Агенцијата за храна и ветеринарство на Меџитлија

Канцеларијата на Агенцијата за храна и ветеринарство сместена на граничниот премин Меџитлија остана без електрична енергија откако ЕВН, и покрај предупредувањата, не успеала да си го наплати долгот од оваа државна институција. Струјата била исклучена вчера околу 16 часот, во период кога граничниот премин од грчка страна бил под блокада. Зоран Атанасов, советник од кабинетот на дополнителниот заменик-министер за земјоделство, потврдува дека...

Минчев, поради злоупотреби, најави укинување на балансерот

Министерот за јавна администрација Горан Минчев најави укинување на балансерот. Како причина за ова, тој рече дека балансерот во минатото бил предмет на злоупотреби. „Имавме случаи каде етнички Македонци се...