fbpx
Таг: 6G

таг: 6G

Самсунг и Хуавеи веќе работат на 6G технологија

технологија
Корејската компанија Самсунг Електроникс официјално најави дека работи на развој на нова 6G мобилна мрежа. Информацијата доаѓа во период кога е доведено во прашање распространувањето на контроверзната 5G мрежа, затоа што во многу држави уште нема најава за воведување на оваа технологија. Од Самсунг потврдија дека ги прошириле постоечките истражувања во областа на телекомуникациите. Овие истражувања ќе бидат дел од...

ДЕБАТА: Институциите треба да работат со невладините и компаниите во борбата против корупцијата

Соработката помеѓу институциите, невладините организации и бизнис секторот треба да се засили за да се постигне успех во борбата против корупцијата во земјава. Ова беше потенцирано од учесниците на...