fbpx
Таг: 2023 година

таг: 2023 година

Инфраструктурата во 2022: Многу отпочнати проекти, малку од нив завршени навреме

Значителна е бројката на проекти од патната, железничката и гасоводната инфраструктура кои се започнати со реализација на терен, но во изминатава година остана проблемот со непочитувањето на роковите за изведба и доцнењата со пуштање во употреба на инфраструктурните објекти. Како завршени проекти од власта во 2022 година може да се сметаат изведбата на втората фаза од експресниот пат Штип-Кочани...

Предновогодишната магија низ фотографии од Скопје, Берлин, Варшава, Белград и Брисел

На речиси една недела пред новата 2023 година, празничната магија и атмосфера ги обзема граѓаните. Мета.мк обезбеди цела галерија од фотографии кои ја прикажуваат предновогодишната атмосфера во Скопје, но и во Берлин, Варшава, Белград и Брисел. Сликањето до Дедо Мраз за најмладите, фоткањето пред накитената елка на плоштадите, набавката на подароци од божиќните пазари на плоштадите се заедничка слика за...

Ковачевски и Бесими го претставија предлог-буџетот за 2023 година

Премиерот Димитар Ковачевски и министерот за финансии Фатмир Бесими денеска го презентираа предлог-буџетот за 2023 година. Премиерот Ковачевски посочи дека со предложениот буџет се обезбедува економска и енергетска стабилност, како и поддршка за граѓаните и компаниите во услови на светска економска и енергетска криза. Според зборовите на премиерот Ковачевски, фокусот на предлог-буџетот за 2023 година е во неколку столба и...