fbpx
Таг: Јавна аминистрација

таг: Јавна аминистрација

Милевски: Општинската администрација се дуе како балон – двојно е поголема од 2011 година

„Секој градоначалник сака да стави свои луѓе, и администрацијата се дуе како балон. Тоа е невозможно да се издржи“, изјави вчера министерот за локална самоуправа Горан Милевски. „Мета“ во април направи споредба на официјалните податоци, според кои општинската администрација пораснала двојно од 2011 година. - Градоначалниците да влезат со тимови, кои ќе  имаат мандат додека трае мандатот на градоначалникот -...

Зеќири осуден на две и пол години затвор, треба да врати 1,1 милиони евра

Поранешниот генерален секретар на Владата, Муахамед Зеќири е осуден на две и пол години затвор за злоупотреба на службената положба и овластување. Toj треба да врати и над 71...