fbpx
Таг: управувачки одбори

таг: управувачки одбори

Истражување: Мажите значително побројни во управувачките структури во однос на жените

Зголемување на критериумите за избор на управувачки структури со фокус на искуството, воведување транспарентна процедура за пријавување и избор со вклучување на јавноста, проверка на постоечките именувани лица, се дел од препораките произлезени од студијата „Кој „тоа“ таму управува?“, направена од Институтот за демократија „Социетас Цивилис“  – Скопје (ИДСЦС), финансиран од Велика Британија. На презентацијата на наодите од истражувањето се...

Средба Ковачевски – Лосон: Поддршка од Обединетото Кралство за реализација на стратешките цели

Премиерот Димитар Ковачевски се сретна со Метју Лосон, новиот амбасадор на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска во нашата држава, информираат од владината прес-служба. На состанокот е потврдено...