Со болка, револт и со неверување, охриѓани ги проследија вестите за загинатите осуммина бранители, како и за големиот број повредени во судирите во Куманово.

Од синоќа, во групи се собираат на градскиот плоштад Свети Климент Охридски, каде палат свеќи во малата капела, подигната на местото на стара црква, непосредно пред монументот на светителот-закрилник на градот.

Охрид е мултиетнички град, каде се живее во мир и во разбирање, но истовремено и универзална дестинација што ја посетуваат гости од сите меридијани – нагласуваат граѓаните.