Студентите на Правниот факултет денеска ја прекинаа наставата на факултетот, како што велат, со герила-акција. Студентите велат дека не е коректно тие да седат на предавања, додека нивна колешка се наоѓа во притвор.

Во акцијата, студентите оделе од кабинет до кабинет, а влегле и во кабинетот на професорката Татјана Каракамишева и од неа побарале коментар за одлуката на претседателот Ѓорге Иванов да ги аболира сите политичари за кои има некаква судска постапка.

– Од професорката Каракамишева побаравме да ја искоментира одлуката на Иванов, затоа што таа предава уставно право. Но, како и секогаш, кога станува збор за ненарачани прашања, одговор не добивме. Побаравме да си даде отказ од морални причини, но претпоставуваме дека тоа нема да се случи – изјавија студентите.

Одговор за оваа ситуација побаравме и од професорката Каракамишева, но таа на оваа прашање само кусо одговори: „Сега ќе дојде полиција“.

Целиот Правен факултет е излепен со летоци на кои студентите го изразуваат својот револт од молчењето на професорите.