Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците 23 октомври 2019 година (среда), Денот на Македонската револуционерна борба, е неработен ден за сите граѓани.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита Денот на Македонската револуционерна борба.