Министерството за труд и социјална политика соопштува дека во согласност со Законот за празниците на Република Македонија, 2 Август (среда), Денот на Републиката, е неработен ден за сите граѓани.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита Денот на Републиката.