fbpx

„Србија данас“ ги помеша лончињата со платата на Груевски

-

Српската информативна веб-страница „Србија данас“ завчера вечерта на веста за укинувањето на пратеничката плата и другите бенефиции како пратеник на поранешниот македонски премиер Никола Груевски стави наслов што е клеветнички и не ги претставува фактите.

Имено, пишувајќи „ ЗАЕВ НАСИЛНО ГРАБА ПАРИ: Со овој потег Македонија ја вовлече раката во џебот на поранешниот премиер Груевски“, информативната страница ги обвини и премиерот Зоран Заев и Македонија воопшто дека украле пари што му припаѓаат на Груевски.

Но подолу во текстот на „Србија данас“ нема ниту едно образложение за ваквите клеветнички тврдења, туку суво се пренесува веста од МИА дека македонското Собрание изгласа закон со кој се укинува платата и сите други повластици на пратеници што се осудени на затворска казна подолга од шест месеци. Информативниот сајт пренесува и на каква затворска казна е осуден Груевски  – и толку!

Фактите се јасни  – македонскиот премиер Зоран Заев во ситуацијата воопшто не е вмешан, туку Собранието изгласа закон со кој се заштедуваат пари на граѓаните, одземајќи ја платата на пратеници кои се осудени на затворска казна од најмалку шест месеци, која пак се досудува не за ситни прекршоци, туку за посериозни форми на криминал. Затоа и потегот на Собранието е оправдан  – ја одзема можноста тие што се огрешиле од законот и понатаму да се офајдуваат од парите што им припаѓаат на граѓаните.

Значи, единственото точно од насловот е тоа дека Македонија, преку народните претставници – пратениците, ја укина платата на осуденик што избега од земјава за да не оди в затвор.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
online free course
download huawei firmware
Free Download WordPress Themes
udemy free download