Kryetari i LSDM-së Zoran Zaev me rastin e festës së Shën Klimentit të Ohrit urojë te qytetarët e përkatësisë ortodokse “Nderimi dhe respektimi i veprës së shenjtorit të madh Klimentit të Ohrit, cili gjithë jetën e tij ia kushtoi  arsimit dhe shkrim-leximit,  është jashtëzakonisht e rëndësishme  për përparimin e kulturës maqedonase dhe vlerave civilizuese me vlera universale.

Krijimtaria letrare dhe arsimore  e Shën Klimentit të Ohrit, themeluesit të Shkollës së Letrare të Ohrit dhe krijues të alfabetit cirilik, ka lënë gjurmë të thella në zhvillimin kulturor dhe shpirtëror të maqedonasve dhe  kombeve të tjera në botë.

Duke e shënuar këtë ditë  rikujtojmë edhe rëndësinë thelbësore të solidaritetit dhe respektimit të vlerave të përbashkëta te njerëzit.

Veprat e mëdha të Shën Klimentit të Ohrit të gjithë neve na obligojnë në rrugët e themeluara të mirëkuptimit të ndërsjellë, respektin dhe ndihmën  bashkërisht për t’i promovuar dhe nxitur.

“Urime dhe për  shumë vjet festën “, thuhet në urimin  kryetarit të LSDM-së, Zoran Zaev.