Ka gjasa shënjestra e terroristëve të ketë qenë Zlatan Ibrahimoviq, derisa policia lokale në Malmë, në afërsi  të  shtëpisë së tij  ka gjetur granatë dhe po të njëjtën  me siguri  maksimale e ka  larguar.

Ibrahimoviq , i cili tri sezone radhazi e mban veshur fanellën e PSG nga Parisi , është djali i një Boshnjaku prej Bjelina  dhe kroates në afërsi  të Zadarit, kurse ai personalisht ka deklaruar që është katolik.