Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, денеска се појави на рочиштето за случајот „Пуч“, откако претходните неколку рочишта беа одложени поради тоа што тој, како еден од обвинетите во случајот, не се појавуваше.

Lideri i LSDM-së, Zoran Zaev sot u paraqit në seancën për rastin “Puçi”, pasi që paraprakisht disa seanca ku ai si  njëri nga të akuzuarit nuk paraqitej në seancat gjyqësore.

Në seancën e sotme, pitet të jetë i pranishëm edhe prokuror nga Prokuroria Speciale, sepse ekipi i Katica Janevës vendosi që kjo lëndë të jetë në kompetencat e saj.

Në seancën e fundit, të shtyrë, gjykatësja Ljubinka Basheska u kërcënua se nëse Zaevi refuzon të vijnë në seancë, ajo do të jep urdhër që ta sjellin me detyrim, me shoqërim të policisë.

Nga LSDM-ja në atë kohë njoftuan se Zaevi nuk do të paraqitet në gjykatë derisa rastin nuk e merr prokurorja speciale.
Sipas akuzës për “Puç”, Zoran Verushevski është i akuzuari i parë për përgjim të paautorizuar dhe për inçizim tonik si dhe për dhunë ndaj përfaqësuesve të organeve më të larta shtetërorë. I akuzuari i dytë është Gjorgi Llazaervski, i cili do të përgjigjet për përgjime të paautorizuar dhe për spiunim. E Akuzuara e tretë Sonja Verushevska, për padinë penale spiunim. Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev, është i akuzuari i katërt me padi penale, “dhunë ndaj përfaqësuesit e organeve më të larta shtetërore, ndërkaq i akuzuari i pestë është Branko Palifrov, i cili do të përgjigjet për veprën e njëjtë si të Zaevi