Kryetari i komunës Strumicë dhe kreu i LSDM-së, Zoran Zaev në seancën e sotme të Këshillit të komunës ka kumtuar se tërhiqet nga posti kryetari i komunës për shkak të funksionit të tij të ardhshëm.

Zaev nuk tregoi se cili do të jetë funksioni i tij i ardhshëm ndërsa në seancën e Këshillit, ku sot është diskutuar për buxhetin e Komunës, ai ka njoftuar se për zv- kryetari i komunës do ta zëvendësoj këshilltari në Këshill, Kostadin Kostadinov.

“Kjo është seanca ime e fundit e Këshillit të komunës së Strumicës. Në ditët në vijim do të ndërpres funksionin e kryetarit për shkak të largimit tim në funksion tjetër dhe sipas Ligjit dua t’i njoftoj këshilltarët, mediumet dhe qytetarët se në ditët në vijim do të emëroj zv- kryetar komune. Për zëvendës do të dominoj këshilltarin Kostadin Kostadinov i cili do ta kryej këtë post deri në vendosjen e kryerësit së detyrës kryetar i Strumicës deri në zgjedhje” deklaroi Zaevi.

Zoran Zaev në NJZ 3 fitoi mandat deputeti në Kuvend si bartës i listës së kandidatëve në Koalicioni në krye me LSDM-në ndërsa të shpesët janë edhe deklaratat e tij se do të jetë mandatar për formimin e qeveris së re.