Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev pas darkës së djeshme në Bruksel me Federika Mogerinin dhe kryeministrat e shteteve të Ballkanit Perëndimor, pasnesër në kongresin partiak e pret riemërim për lider të ri të LSDM-së. Zaev është kandidati i ri për kryetar partie që do të zgjidhet në kongresin e 22 të rregullt që do të mbahet në hotelin “Aleksandar Palace”, njoftojnë nga LSDM për “Meta”.

Duke pasur parasysh se Kongresi pritet të mbahen një ditë pasi Zaev me siguri do ta dorëzoj propozimin për Qeverinë e re në Kuvend, pritet rreth propozimit të prononcohet Këshilli Qendror i partisë, para se i njëjti të dorëzohet në Kuvend për shqyrtim. Sipas burimeve të LSDM-së, ka mundësi seanca e KQ të mbahet këto di të para kongresit.

Në kongres do të zgjidhet edhe përbërja e re e KQ të partisë pasi mandati aktual skadon në qershor.

Konkurset për kryetar të ri dhe për anëtarë të Këshillit Qendror janë shpallur në fillim të muajit dhe në to kërkohet të bëhet sipas parimit të “vet- kandidimit”.