fbpx

VMRO DPMNE për “arsye patriotike” ndërron emrin e LSDM-së në LSD pa “M”

-

Kohëve të fundit VMRO DPMNE ia ka ndërruar emrin Lidhjes Socialdemokrate të Maqedonisë (LSDM) dhe në njoftimet zyrtare të partisë dhe në deklaratat e anëtarëve të saj, oponentin e vet politik ka filluar ta quan me shkurtesën “LSD” në vend të “LSDM”, siç ishte më herët.

Nga foltorja kjo shqiptohet si “lë së dë” ndërsa këtë fjalor të ri e pranuan apo e ndjekin edhe analistët dhe kolumnistët e afërt me partinë e DPMNE-së, kështu që flasin dhe shkruajnë për “demokraci sipas LSDM”, për planin B të LSD”, se “LSD do të tentoj me dhunë të merr menaxhimin e shtetit”, etj.

Në pyetjen e “Meta” pse VMRO DPMNE ia ka ndryshuar emrin LSDM-së, zëdhënësi i partisë Ivo Kotevski, në stilin karakteristik, duke përdorur shkurtesën “LSD”, tha se këtë e kanë bërë pasi “Zoran Zaev me pranimin e Platformës së Tiranës thellë ka shkelur me politikat anti-shtetërore dhe anti- nacionale”.

“Krimineli i falur Zoran Zaev vet publikisht tha se LSD-së nuk i ka hije të aktrojë patriotizëm ndërsa tash i tërë opinioni është i vetëdijshëm se me pranimin e Platformës së Tiranës ka shkelur me politikat anti- shtetërore dhe anti- nacionale. Në fakt, nuk ka qytetar në Maqedoni i cili nuk mund t’i numëroj pesë shkaqe për të cilat LSD tashmë askush nuk e sheh si parti që i mbron interesat shtetërore dhe nacionale”, ka shkruar Kotevski.

Ndërsa javën e kaluar, deputeti i LSDM-së, Damjan Mançevski nga foltorja e Kuvendit, partinë e kolegëve nga blloku tjetër e quajti DPMNE, pa parashtresën VMRO, duke theksuar se ky është qëndrimi i tij personal.

Ndaj kësaj reaguan deputetët e VMRO DPMNE-së, të cilët kërkuan partia e tyre të emërohet me emrin e plotë sepse në të kundërtën, siç thanë, edhe ata do të fillojnë ta quajnë LSDM-në me emra tjerë.

Ndryshe, LSDM në kumtesat zyrtare VMRO DPMNE-në e emëron me emrin e plotë.

 

Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download samsung firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free