“Populli ndjehet i mashtruar pas zgjedhjeve me Platformën e Tiranës dhe për këtë në anketën e IRI-t, shumica vlerëson se duhet të ketë zgjedhje të reja. Anketa e IRI tregon se populli ia ka kthyer shpinën Zaevit dhe nuk dëshiron një kriminel ta udhëheq shtetin. Thuajse dyfish më e madhe është mbështetja që VMRO DPMNE e ka ndaj LSD-së”, thuhet në njoftimin e rregullt ditor të VMRO DPMNE-së.

Partia kundërshtarit të tij politik i porosit se nëse në LSDM ekziston “vetëm pak guxim, nder dhe përgjegjësi ndaj popullit”, do të pajtohet në tetor së bashku me zgjedhjet lokale të ketë edhe parlamentare me të njëjtin harxhim.

VMRO DPMNE gjithashtu paralajmëron LSDM-në “të mos mendoj të ik nga zgjedhjet lokale siç paraprakisht dy herë ikte nga mbajtja e zgjedhjeve parlamentare të vitit të kaluar”.