Kryetari i deritanishëm i Kuvendit, Trajko Velajnovski i cili ishte kryesues me seancën konstituive pas zgjedhjeve, në profilin e tij në Facebook shkroi se nuk ka pasur pranim- dorëzim të postit mes tij dhe kryetarit të sapoemëruar, Talat Xhaferi.

“Jo, nuk kishte pranim- dorëzim të kryetarit jolegjitim dhe jokushtetues të Kuvendit”, ka shkruar Veljanovski, si koment ndaj njoftimit të Kuvendit për punën e parë të punës për Xhaferin si kryetari i këtij institucioni ligjvënës.

Veljanovski ishte kryetar i Kuvendit tetë vite. Ai në këtë post erdhi më 21 qershor 2008 pas zgjedhjeve parlamentare dhe si kryetar i institucionit ligjvënës shënohet deri më 30 dhjetor 2016, kur u mbajt vazhdimi i parë i seancës konstituive.

Ai dy muajt e fundit kishte rolin e kryesuesit të Kuvendit, deri në emërimin e Talat Xhaferit më 27 prill, kur një grup qytetarësh dhunshëm hynë në Kuvend dhe rrahën disa deputetë dhe gazetarë.