Gjoba më të ashpra për refugjatët dhe emigrantët që ilegalisht do ta kalojnë kufirin shtetërorë parasheh propozim- ligji i ri, që qeveria hungareze ia propozoi Parlamentit.

Qeveria e Hungarisë propozoi 13 masa për menaxhim më efikas me fluksin e refugjatëve në këtë vend. Në to parashihen edhe 3 vite burg për refugjatët që do ta kalojnë kufirin ilegalisht.

Përveç kësaj, gjoba të larta parashihen për klandestinët.

Gjithashtu janë propozuar masa për vendosjen e “zonës së transitit” në kufirin ku njerëzit kërkojnë azil, që të kenë kohë t’i grumbullojnë dokumentet dhe të dorëzojnë kërkesa.

Për këtë propozim- ligj, Parlamenti do të debatoj javën e ardhshme ndërsa nëse miratohet në fuqi do të hyn më 15 shtator.

Përndryshe, në Hungari këtë vit përmes Ballkanit kanë hyrë rreth 100 mijë emigrantë, të cilët të shpeshtën vijnë nga Siria, Iraku dhe Afganistani.