Sot opozitës së bashkuar i janë bashkuar edhe tre parti tjera. Bëhet fjalë për Alternativën e Re të Gjorgji Orovçanec, Pensionistë dhe Qytetar të Bashkuar të Maqedonisë, kjo parti e Ilija Nikolovski dhe Partia për ndryshime ekonomike 21. Të gjithë e kanë firmosur Deklaratën e qytetarëve të Maqedonisë dhe do të jenë pjesë e protestës të dielën. Këtë e njoftoi Goran Milevski, kryetari i PLD-së, pas takimit të liderëve të opozitës së bashkuar.

Mbështetje të plotë për protestën dha edhe Partia liberale e Maqedonisë ndërsa kryetari Ivon Veliçkovski kërkoi kohë që organet e partisë të vendosin nëse do t’i bashkohen opozitës së bashkuar.

Milevskoi apeloi që protestat të jenë të qeta dhe dinjitoze. Duke u përgjigjur në pyetje nga gazetarët, ai tha se ka presione ndaj qytetarëve dhe ndaj transportuesve të autobusëve, por se po nxehet atmosfera se protestat do të jenë të dhunshme me qëllim që qytetarët mos të dalin. Milevski se ky plan nuk do t’ju del me sukses dhe përkujtoi se të gjithë në protestë do të dalin pa simbole partiake, por vetëm me ngjyrat e Maqedonisë.