fbpx

Trajanovi kërkon seancë kuvendore për situatën aktuale në vend

-

Deputeti dhe kryetar i Lidhjes Demokratike  Pavle Trajanov kërkoi nga kryetari i Kuvendit Trajko Veljanoski të caktojë seancë kuvendore në të cilën do të diskutohet për gjendjen aktuale politike në shtet.

“Muajin e fundit janë prezantuar shumë informacione, audio dhe video incizime, si dhe materiale të tjera për shkeljen e të drejtave themelore të njeriut, për shkeljen e Kushtetutës dhe ligjeve, si dhe për përdorimin (keqpërdorimin) e sistemeve për përgjime dhe të ngjashme. E gjithë ajo në masë të madhe kontribuoi që gjendjet e tërësishme dhe ato politike  në Republikën e Maqedonisë të hyjnë në krizë të thellë politike,  e cila ka reflektim negativ ndaj funksionimit të Qeverisë, ministrive, si dhe krijimin e mosbesimit  në institucionet dhe organet e tjera shtetërore, Prokurorinë Publike, Gjykatën dhe të ngjashme”, thuhet në letrën e dërguar deri te Veljanoski.

Sipas Trajanovit, përmes prezantimit publik të regjistrimeve audio, disa ministrave dhe funksionarëve seriozisht u është prishur kreibiliteti dhe integriteti për shkak të informatave të nxjerrura për “përfshirjen” e tyre në shkeljen e rregullave zgjedhore, ndikimin ndaj institucioneve gjyqësore, mediave, biznesmenëve…

“Veçanërisht shqetëson fakti që kohëve të fundit publikohen regjistrime video nga masat hulumtuese të veçanta të ndërmarra (MHV), ndërsa mungesa e reagimit të organeve shtetërore kompetente krijon supozim të themeluar se ato i publikojnë, derisa në pres konferencat  publikohen biseda private  me të cilat në masë të madhe është prishur privatësia e qytetarëve”, thotë Trajanov.

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, citohet në letër, ka obligim ligjor të diskutojë për MHV-të e ndërmarra dhe shtohet se Prokurori publik  duhet deri te Kuvendi  të dorëzojë raport për MHV-në e ndërmarrë vitin paraprak. Trajanov kërkoi të bëhen përpjekje të formohen edhe komisione kuvendore  për kontroll mbi punën e DSK-së dhe Agjencisë për zbulim dhe Komisioni për kontroll mbi zbatimin e masave  të veçanta hulumtuese, të cilat tani nuk funksionojnë për shkak të mungesës së deputetëve të LSDM-së dhe nga partitë tjera opozitare.

“Jemi dëshmitarë në luftën politike të veçantë mes partive politike, në të cilën shfrytëzohen të gjitha “armët” e mundshme. Megjithatë, veçanërisht shqetëson gjendja me mediat, në të cilën, disa prej tyre, me përjashtim janë drejtuar kah aktivitetet psikologjike-proaganduese në funksion të manipulimit ndaj qytetarëve. E vërteta rëndë arrin deri te opinioni, ndërsa si rezultat i asaj,  mbisundon konfuzion total,  pasiguri dhe mosbesim në institucionet shtetërore, veçanërisht në punën e organeve gjyqësore”; thuhet në letër. Ai propozon që Veljanoski të bëjë  gjithçka që është në fuqinë e tij të përfshihen në punën e Kuvendit dhe deputetëve  të LSDM-së dhe partive tjera opozitare.

“Thellë jam i bindur se vetëm me dialog politik dhe me debat të hapur, transparent dhe të përmbajtur, Kuvendi mundet dhe duhet në mënyrë aktive të ndikojë në qetësimin e tensioneve të përhershme politike, në sigurimin e kushteve për funksionim të institucioneve dhe në zhvillimin normal të jetës së qytetarëve”, thekson Trajanov në letrën dërguar kryetarit të Kuvendit.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course
download huawei firmware
Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=