Problemi kryesor i grupeve të punës të partive politike që kanë firmosur Marrëveshjen e Przhinos është insistimi i LSDM diaspora të mos ketë përfaqësues në Kuvendin e Maqedonisë, thotë negociatori i VMRO DPMNE-së dhe ministri i shëndetësisë Nikolla Todorov për “A1on”.

“Kjo është problematika sepse deklaratat janë në kuptim të asaj se megjithatë ata janë që Diaspora të votoj, por pa thënë se duan që Diaspora të mos ketë deputetë. Kjo ndarje nuk është e mirë në veçanti tani kur dëgjojmë argumente nga aspekti tatimor apo fiskal, duhet të merren parasysh fakti që Diaspora merr pjesë në BPV-në e R.M-së me mbi 18%” thotë Todorov.

Ministri gjithashtu deklaroi se tani për tani nuk dihet nëse do të takohen grupet e punës.