Vlerësuam se nuk duhet t’i përfshihemi protestës së televizioneve nacionale sepse zyrtarisht ende po zhvillohen bisedime dhe shpresojmë ndryshimet në ligj do të jenë të volitshme për mediumet- është përgjigja e drejtorit dhe kryeredaktorit të televizionit “Telma”, Atanas Kirovski, në pyeten pse ky medium nuk qëndron pas njoftimit të Asociacionit të mediumeve elektronike. Ndërkaq, “Telma” nuk është firmosur në njoftimin e fundjavës të katër televizioneve me koncesion kombëtarë “Alfa”, “Kanal 5”, Sitel” dhe Alsat”, për siç njoftojnë, propozimet skandaloze të LSDM në bisedimet rreth ndryshimeve ligjore në fushën e mediumeve.

Mediumet pro- qeveritare këtë fundjavë publikuan dokument sipas të cilit propozimin e LSDM-së do të propozoj tre anëtarë të Këshillit të agjencisë së mediumeve. Sipas mediumeve, në nenin 19 të Ligjit, LSDM kërkon kryetari i Agjencisë së mediumeve të zgjedh Kuvendin me propozim të opozitës.