Sot në lagjen Butel të Shkupit, në vendin ku ditë me radhë kamp bënin qytetarë që dolën kundër vendosjes së kryqit të gjatë 55 metra, është qetë dhe pamje e zakonshme për një pasditë.

Ka vetëm lëvizje të madhe të makinave të cilët shkojnë në varrezat e Butelit për shkak të festës fetare.

Në fakt, kjo ishte edhe arsyeja e krerëve të BDI-së pse vendosi të largoj kampin nga vendi ku para një jave u vendos gur- themeli për ndërtimin e kryqit.

Tani për tani nuk dihet nëse kampi është larguar tërësisht apo vetëm për shkak të festës ordotokse. Në vendin e ngjarjes gjendet një ekip i cili po vendos një palmë në vendin e pemës së djegur.

Tendat nuk janë në vendin e ngjarjes, përveç drunjve që digjeshin gjatë natës.

Qetë është edhe në vendet ku mbrëmë u ndaluan qytetarët që u nisën të mbrojnë vendosjen e themelit të kryqit.