fbpx
Tag: ЗоранСтаврески

tag: ЗоранСтаврески

Stavrevski shpalosi propozim- buxhetin për vitin 2016-të para deputetëve

Ministri i financave, Zoran Stavrevski shpalosi propozim- buxhetin për vitin 2016-të para deputetëve në Kuvend. Ai pret vitin e ardhshëm të ketë shkallë më të lartë të stabilitetit politike, me çka do të krijohet klimë më e mirë për ekonominë, realizimin e investimeve që qytetarët më lehtë t’i marrin vendimet për shpenzime. Stavreski siç shpjegoi para deputetëve, pret rritje reale...

Stavreski: Rusia është njëri nga partnerët më të rëndësishëm ekonomik dhe politik

Rusia mbetet një nga partnerët më të rëndësishëm politikë dhe ekonomikë në Maqedoni, por ende ka hapësirë për avancimin e bashkëpunimit ekonomik. Eksporti rritet në vazhdimësi, por jo me ritmin e dëshiruar, tha sot zëvendës kryeministri dhe ministri i financave Zoran Stavreski në shënimin e 10 vjetorit të Odës Ekonomike Maqedoni­ Rusi. Në drejtim të intensifikimit të marrëdhënieve ekonomike,...

Stavrevski: Nuk do të ishte mirë nëse të gjithë mendonin njëjtë

Tri orë pas konferencës për shtyp të udhëheqësit të LSDM-së Zoran Zaevit, ku u lëshuan audio-regjistrimet  nga  telefonatate Zoran Stavrevskit dhe Gordana Jankullovskës, konferencë për shtyp mbajti edhe zëvendëskryeministri i finesave Stavrevski ku dha llogari për të gjitha sukseset ekonomike qeveritare. Për besueshmërinë e audio- regjistrimeve të cilat Zaevi sot i publikoi, Stavrevski tha se nuk do t’i komentoj dhe...

Stavreski: Më shkroi mesazh të bëjë gjëra kundër ligjit, Më vinte t’ia plas telefonin kokës-

Dy audio- regjistrimet  e conferences së sotme për shtyp që publikoi Zoran Zaevi, sipas ti bisedat që kanë pasur Jankolovska dhe Stavresvki për probelemet që I kanë Më shkroi mesazh të bëjë gjëra kundër ligjit, Më  vinte t’ia plas telefonin kokës- I thotë Stavreski Jankulloskës në audio- regjistrim Në telefonatën tjetër Stavreski tregon për takimin e Gruevskit dhe Oravit.    

Para kohe shlyhet borxhi ndaj FMN-së

Republika e Maqedonisë  para kohe edhe në tërësi e ka paguar borxhin ndaj Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN). Me transaksionin e djeshëm në Uashington, është dërguar edhe kësti i fundit nga linja kreditore për përkujdesje, me vlerë prej 174 milionë dollarëve. Me këtë, siç kumtoi sot zëvendëskryeministri dhe ministri i Financave Zoran Stavreski, janë kursyer pesë milionë euro në interesa dhe...

Stavreski: Maqedonia 14 muaj me rritje të vazhdueshme

Rritja e lartë e prodhimit industrial i përket politikës së mirë tatimore dhe biznes-klimës, tha sot në Prilep zëvendëskryeministri dhe ministër i financave, Zoran Stavreski, duke komentuar të dhënat nga Enti shtetëror i statistikës. -Industria maqedonase ka marrë hov të mirë. Tashmë 14 muaj ka rritje të vazhdueshme. E dhëna e fundit për rritjen prej 7.5 % apo gjithsej për...