fbpx
Tag: здравство

tag: здравство

Stojanov: Pandemia do të zgjasë për një kohë të gjatë, të gjitha kufizimet janë të kota sepse ne vetë nuk kujdesemi

Nëse e shikojmë numrin e rasteve me kovid dhe masat kufizuese që do të jenë përsëri në fuqi, ne s’kemi mësuar asgjë gjatë vitit të kaluar. Situata tregon se të gjitha masat janë të kota, sepse nuk e kuptojmë se nuk duhet të futemi në turma, qendra tregtare, autobusë, apartamente dhe shtëpi, thotë d-r. Aleksandar Stojanov, epidemiolog dhe ish-drejtor...

Numër më i madh mjekësh, numër më i vogël i shtretërve spitalor “në pritje” të korona virusit

A mund sistemi shëndetësor i Maqedonisë t’i përgjigjet kundër dukurisë së epidemisë së korona virusit dhe me kohë t’u ofrojë përkujdesje një numri më të madh qytetarësh të sëmurë është dilemë e cila meriton analizë, veçanërisht nëse merret parasysh si është duke u zhvilluar gjendja në Itali, vend i cili është karantinë e llojit të vet për shkak të...

Hulumtim: Maqedonia ka sistem më të dobët shëndetësorë në Evropë

Maqedonia ka sistem më të dobët shëndetësorë në Evropë ndërsa Franca ka sistemin më të mirë, shkruan “Bussines Insider” duke i publikuar rezultatet nga hulumtimi i qendrës së pavarur serbe për hulumtime “Numbeo”. Franca është në krye të listës me 82,58 pikë ndërsa Maqedonia është në fund me 35,12 pikë. “Numbeo” bën kombinimin e të dhënave lokale me indeksin unikat...