fbpx
Tags Xhami

Tag: xhami

Ministri Nuhiu në Shtip pyeti “Si jeni” vetëm myslimanët

Gjatë lutjes së pasdites në xhaminë e Shtipit, pa paralajmërim arriti ministri i brendshëm, Agim Nuhiu. Vizita e tij është në suazat e projektit të MPB-së “Si jeni”, ku ministri bisedon me qytetarët për problemet e tyre. Nuhiu u takua vetëm me besimtarët myslimanë të cilët ishin për lutje në xhami. “Vazhdojmë me projektin “Si jeni” dhe i pyesim qytetarët për...

BDI: Tensionet në Kriva Pallankë nuk janë të nevojshme

Liria e besimit dhe shprehjes së përkatësisë fetare pa kurrfarë presione, paraqet përfitim të civilizimit, që është pjesë përbërëse e thuajse të gjitha konventave ndërkombëtare që kanë të bëjnë me liritë dhe të drejtat e njeriut” thuhet në reagimin e BDI-së lidhur me ngjarjet e fundit në Kriva Pallankë kundër ndalimit të ndërtimit të xhamisë. “BDI konsideroj se tensionet në...

MPB heton demolimin e objektit fetar në Kriva Pallankë

Pas protestës kundër ndërtimit të xhamive në Kriva Pallankë, është demoluar një objekt fetar ku ritet fetare i kryenin myslimanët, për çka SPB Kumanovë ka ngritur procedurë për hetimin e rastit. “Rreth orës 18.30, kur në objekt nuk ka pasur askush, prej disa personave të panjohur deri tani është kryer demolim dhe dëmtim të objektit. Policia ka dalë në vendngjarje...

Protesta kundër ndërtimit të xhamive në Kriva Pallankë përfundoi qetë

Banorët e Kriva Pallankës sot më ora 13.30 në urën "Solarski" mbajtën protestë kundër "ndërtimit të xhamive në Kriva Pallankë". Organizatorët thonë se protesta kaloi e qete dhe pa incidente dhe me pjesëmarrje të madhe të protestuesve. - Protesta kaloi shumë mirë, qetë dhe pa incidente. Morën pjesë rreth 3.000 persona, që për një qytet siç është Kriva Pallanka me 14.000 banorë...