fbpx
Tag: Vlerësim

tag: vlerësim

Gjermani: Nuk ka kushte për zgjedhje me standarde evropiane

Gjermania ndaj mendimin me KE-në lidhur me përgatitjen e zgjedhjeve parlamentare në Maqedoni apo se nevojiten reforma para se të ekzistoj mundësi për zgjedhje me standarde evropiane, njoftuan sot nga ambasada gjermane në Shkup. Nga ambasada ju bëjnë thirrje partive politike në proces të bëjnë përpjekje dhe të tregojnë vullnet politik që të gjejnë zgjidhje të përbashkët, që do ta...

Bejl: Nuk janë plotësuar kushte për zgjedhje të lira më 24 prill

Nuk janë plotësuar kushte për zgjedhje të lira më 24 prill, është vlerësimi i BE-së dhe SHBA-ve. Ambasadori amerikan këtë e njoftoi para godinës së Qeverisë pasi më herët ia dorëzoi raportin kryeministrit teknik, Emil Dimitriev. Bejl tha se edhe pse ka progres të caktuar, në pjesën më të madhe nuk janë plotësuar kushte për zgjedhje të lira në prill. “Ka progres...

Takim të jashtëzakonshëm të liderëve para publikimit të raportit për zgjedhjet

Liderët e katër partive nënshkruese të Marrëveshjes së Përzhinos, për momentin gjenden në Klubin e deputetëve ku prej orës 15 është caktuar takimi i jashtëzakonshëm i liderëve. Në takimin e katër liderëve, Gruevski, Zaev, Ahmeti dhe THaçi do të prezantohen vlerësimi i BE dhe SHBA nëse ka kushte për zgjedhje korrekte dhe të lira. Takimi të liderëve i parapriu ricaktimi i...

Dimovski: KSHZ në seancë publike të thotë deri kur mund të pastrohet lista e zgjedhësve

VMRO DPMNE sot i bëri thirrje KSHZ-së që urgjentisht të mbaj seancë publike në të cilën do t’i pastroj të gjitha dilemat për atë se sa kohë nevojitet për kryqëzimin e të dhënave për listën e zgjedhësve dhe kontrollin eventual në terren. Deputeti dhe anëtari i Komitetit ekzekutiv të VMRO DPMNE-së Ilija Dimovski thotë se vetëm në këtë mënyrë do...

BE dhe SHBA sot duhet të njoftojnë nëse janë plotësuar kushtet për zgjedhje më 24 prill

Ambasadorët e BE-së dhe SHBA-së në vend, Aivo Orav dhe Xhes Bejli, sipas paralajmërimeve sot pasdite pritet të publikojnë vlerësimin për atë nëse janë plotësuar kushtet për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme më 24 prill. Tani për tani nuk ka konfirmim zyrtar se në çfarë mënyre ambasadorët do të njoftojnë vendim, a do t’ia dërgojnë personalisht konkluzionet kryeministrit teknik Emil...

“Freedom House”: Maqedonia është vend pjesërisht i lirë

Në raportin e "Freedom House" për lirinë në botë në vitin 2015 , me notë 3,5 Maqedonia radhitet ndër vendet që pjesërisht të lira. Të drejtat politike janë vlerësuar me notën 4, kurse lirët qytetare me 3. Organizatat amerikane në raportin e sapo publikuar thekson se "trendi i rënies në Maqedoni ka të bëjë me informacionet e mëtutjeshme për mangësi...

Hoxha: Viti i ardhshëm për ekonomin do të jetë viti më i vështirë në dekadën e fundi

Наредната 2016 ќе биде тешка на економски план, можеби и најтешка во последната декада, оценуваат од Стопанската комора на Северозападна Македонија (СКСЗМ). Viti i ardhshëm në planin ekonomik ndoshta do të jetë më i vështirë i dekadës së fundit, vlerësojnë nga Oda Ekonomike e Maqedonisë Veriperëndimore. (OEMVP). Kryetari i Odës, Nebi Hoxha theksoi se në fund të janarit Qeverisë do t'i...

Lajiq: Kompanitë serbe do të kërkojnë drejtësi para gjykatave ndërkombëtare

Ministri serb për tregti, turizëm dhe telekomunikacione, Rasim Lajiq deklaroi se për shkak të dëmit që ka ndodhur si pasojë e mbylljes të kufirit me Kroacinë, është e mundshme kompanitë të kërkojnë drejtësi para gjykatave kroate apo atyre ndërkombëtare. Ai vlerësoi se presioni i Brukselit ka qenë kyç ndaj vendimit të Kroacisë që të ndërpresë bllokadën nëpër pikëkalimet kufitare. “Dikush do...

Do të ketë gjykim për rastin “Puçi”, gjykata miratoi aktvendimin

Zoran Zaev do të gjykohet për rastin “Puçi”. Kështu vendosi Gjykata Penale e Shkupit. Këshilli prej tre gjykatësish i refuzoi sot pasdite ankesat e avokatëve të të gjithë të akuzuarve të grupit. Kjo do të thotë se përveç liderit të opozitës, do të gjykohet edhe Zoran Verushevski, bashkëshortja e tij dhe dy bashkëpunëtorët e tjerë të dyshuar. Sipas kumtesës...

A ju kujtohet rasti “Puçi”?

Këshilli i gjykatës penale për vlerësim të aktvendimit për rastin “Puçi” nuk ka afat të caktuar ligjor deri kur duhet të prononcohet lidhur me aktakuzën dhe të vendos nëse do ta lëshoj në procedurë të mëtutjeshme dhe do të përcaktoj gjykim apo do t’ia kthej Prokurorisë, siç kërkoi mbrojtja. Edhe pse, një pjesë e mediumeve më 1 qershor, pas seancës...